juli 27, 2019

Gevel reinigen

Gevelreiniging

Gevels hebben veel te verduren door het weerklimaat in ons land. De gebruikte natuurlijke materialen hebben de eigenschap om door weers- en milieu-invloeden te vervuilen. Omdat het aanzicht van de gevel altijd de eerste indruk van een gebouw bepaalt en de conditie waarin uw gevel zicht bevindt bepalend is voor de waarde van uw huis of bedrijfspand, is het wenselijk om uw gevels af en toe grondig te laten reinigen. Alle soorten gevels kunnen worden gereinigd, van baksteen tot damwand
Na het reinigen kunnen de gevels eventueel worden voorzien van een impregnering.

De gevel impregneren betekent dat er een waterafstotende vloeistof op de buitenmuur wordt aangebracht. Deze vloeistof trekt diep in de poriën van de stenen maar laat tegelijk ook een waterafstotende laag achter. Door deze beschermende laag kan doorslaand vocht niet langer in de muur trekken en zal vuil zich niet of minder snel aan het oppervlak hechten.

Reinigingsfirma’s gebruiken de termen impregneren en hydrofoberen weleens door elkaar. Maar met beide begrippen wordt uiteindelijk hetzelfde bedoeld, namelijk het waterafstotend maken van een ondergrond, in dit geval de gevel.