oktober 6, 2017

Hellende daken

KERAMISCHE DAKPANNEN IN VELE VORMEN, MATEN EN KLEUREN

De collectie keramische dakpannen van 123dakreparatie B.V. sluiten nauw aan bij de wensen en eisen van deze tijd. Nagenoeg alles is mogelijk: een sterk golvend dak, een rustig dak, een dak aangepast aan een historische omgeving of juist een eigentijds dak. Onze collectie keramische dakpannen is leverbaar in maar liefst 16 verschillende modellen verdeeld naar geprofileerde (gegolfde) dakpannen, vlakke dakpannen en speciale dakpannen. De modellen zijn leverbaar in vele vormen en in effen of genuanceerde kleuren. Daarnaast heeft u nog de keuze uit diverse oppervlakte-bewerkingen zoals mat en glanzend verglaasd, geëngobeerde uitvoeringen op rode scherf of blauwe scherf, gesmoord of naturel.

DE VOORDELEN VAN KERAMISCHE PANNEN

Keramische dakpannen worden gemaakt op basis van gebakken klei. Dat maakt keramische dakpannen bijzonder duurzaam. In feite gaan deze dakpannen een leven lang mee. Keramische dakpannen zijn toepasbaar bij nieuwbouw en renovatie van woningen en utiliteitsbouwwerken met dakhellingen afhankelijk van het panmodel al vanaf 15 graden.

De voordelen van keramische dakpannen zijn de jarenlange bescherming tegen de meest extreme weersomstandigheden en de 30 jaar garantie op breuksterkte, waterdichtheid en vorstbestendigheid. Alle keramische dakpannen van 123dakreparatie B.V zijn uitvoerig getest op diverse weeromstandigheden en hebben een productgarantie van 30 jaar.

BETONNEN DAKPANNEN IN GEGOLFDE OF VLAKKE UITVOERING

Betonnen dakpannen zijn en worden in Nederland op omvangrijke schaal toegepast. Met de meeste betonnen dakpannen kan een hellend dak over het algemeen snel worden gedekt. 123dakreparatie B.V. levert een uitgebreid assortiment betonnen dakpannen. Deze zijn verkrijgbaar in diverse formaten van zowel gegolfde als vlakke uitvoering, in meerdere oppervlakte behandelingstechnieken en daarbinnen in diverse kleuren.

BETONNEN DAKPANNEN ZIJN IN VELE KLEUREN VERKRIJGBAAR

Standaard betondakpannen van 123dakreparatie B.V. zijn door en door gekleurd en afgewerkt met hoogwaardige acrylaatcoatings waarmee een omvangrijk kleurenpallet van effen en genuanceerde uitvoering haalbaar is.

BETONNEN DAKPANNEN VAN 123dakreparatie B.V.: DUURZAAM EN MILIEUVRIENDELIJK

Uit onafhankelijk onderzoek (uitgevoerd door het Nederlands Instituur voor Bouwbiologie en Ecologie NIBE te Naarden) blijkt dat betondakpannen het meest milieuvriendelijke dakbedekkingsmateriaal voor hellende daken zijn.

REPARATIE HELLEND DAK

Zijn er dakpannen kapot gegaan? Of heeft u te maken met loszittende nokvorsten? Deze problemen zien we veel terug bij hellende daken. Onze ervaren dakdekkers voeren dagelijks dakreparaties op hellende daken uit en komen graag bij u langs om de mankementen vakkundig te herstellen. Wij plaatsen dan de op bovenste rijën nieuwe pannen voor en achter. Dan plaatsen  een ruiterrol en nieuwe nokvorsten die we met de bijbehorende beugels en RVS schroeven vast zetten.

HELLEND DAK LATEN BEDEKKEN

Bouwt u een woning met een hellend dak? Dan zal de woning naar alle waarschijnlijkheid worden voorzien van dakpannen. De dakpan is de meest voorkomende soort dakbedekking voor een hellend dak. Dakpannen leggen was vroeger een standaardklus voor de dakdekker, maar tegenwoordig is het leggen van een pannendak steeds meer specialistenwerk.

U kunt voor een pannendak de hulp inschakelen van ons dakdekkersbedrijf. Onze ervaren dakdekkers weten raad met ieder dak, ook als u uw hellende dak wilt voorzien van andere dakbedekking.

SOORTEN DAKBEDEKKING: PANNEN OF SHINGLES

De dakpan is de meest gebruikte dakbedekker voor hellende daken. Dakpannen zijn er van klei, beton of leien en in vrijwel iedere denkbare kleur. Vind u levensduur heel belangrijk? Kies dan voor de keramische dakpan, deze heeft een levensduur van 50 tot zelfs 100 jaar! Ook shingles (bitumen shingles of bitumen leien genoemd) zijn mogelijk als dakbedekking voor een hellend dak, deze zijn als het ware de imitatievorm van een echt leien dak.